Skip to main content

Opslag en EMS  

Energie speelt een steeds essentiëlere rol in ons dagelijks leven. Maar ook de manier hoe en wanneer we energie inkopen wordt steeds belangrijker. Het beheren van energie heeft een directe invloed op onze ecologische voetafdruk en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.   

Steeds meer zonnepanelen en windmolens zorgen voor goedkope inkoopmomenten. Momenten waarbij de prijs van energie steeds vaker negatief is zelfs.  

Het implementeren van een batterij in combinatie van een Energy Management System kan u dan grote voordelen opleveren.  

Wat is een Energy Management System (EMS) nu eigenlijk?  

Een EMS is een systeem dat is ontworpen om het energieverbruik en de energieprestaties van uw organisatie, uw gebouw of een industrieel proces te optimaliseren. Het stelt bedrijven en individuen in staat om energie te meten, te analyseren en te beheren, wat resulteert in substantiële kostenbesparingen en verminderde CO2-uitstoot en veel minder afhankelijkheid. Bij de juiste uitvoering kunnen we u zelfs volledig off-grid halen.  

Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om in de nacht als de zon niet schijn, zonnepanelen niet werken toch goedkoop energie in te kopen. Die energie kan dan als de medewerkers komen beginnen om 8.00 uur worden ingezet. Zo kunnen we u 365 dagen per jaar voorzien van goedkope energie. Met, maar ook zeker zonder zonnepanelen een hele goede optie voor elk bedrijf.  

Tijdens ons adviesgesprek geven we u graag meer waardevolle informatie over verschillende mogelijkheden van energieopslag en EMS, zoals:  

Tijdens ons adviesgesprek geven we u graag meer waardevolle informatie over verschillende mogelijkheden van energieopslag en EMS, zoals:  

Energie-audits en energiebeheerplannen:

We leggen uit hoe een grondige energie-audit kan helpen bij het identificeren van energieverspillende gebieden en het formuleren van een strategisch energiebeheerplan.  

Energie-efficiëntie:

Leer hoe u uw energieverbruik kunt verminderen door energie-efficiënte technologieën en praktijken te implementeren. Ontdek tips en strategieën om energie te besparen in zowel residentiële als commerciële omgevingen.  

Hernieuwbare energie:

Verken de mogelijkheden van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en  windenergie. Ontdek hoe u deze bronnen kunt benutten om uw energiekosten te verlagen en uw ecologische impact te verminderen.  

EMS-implementatie:

Leer meer over de voordelen van het implementeren van een Energy Management System in uw organisatie. We bespreken de verschillende stappen die nodig zijn voor een succesvolle implementatie en laten u zien hoe een EMS kan helpen bij het monitoren, analyseren en optimaliseren van uw energiegebruik.  

Energiebewustzijn:

We benadrukken het belang van energiebewustzijn en geven tips over hoe u energiebesparende gewoonten kunt ontwikkelen. Kleine veranderingen in onze dagelijkse routines kunnen een groot verschil maken als het gaat om energiebesparing.